1.01.2020


Update

Mis me siis vahepeal siin imelises(vist?:D) aussis korda oleme saatnud? Tegelikult oleme siiski siin olnus vaid 5 päeva, kui sisse lugeda laupäev, mil saabusime aussi kella seitsme paiku õhtul.

Bussiliiklusest
 Me oleme enamasti jalutanud linna ja tagasi, ning pole olnud vajadust busse kasutada, kuid kui on vaja, siis see on üks korralik segadus. Esiteks busside saabumisajad on üks suur lape, sest bussid peatuvad vaid siis kui stop nuppu vajutada, ehk see kell mis peatuses märgitud on, ei jõua enamasti ükski buss. Vahest 20min varem, või 10min hiljem. Lisaks sellele, ei ole bussipeatustes peatuste nimesi, meil alati google maps lahti, ainult siis on veidikenegi aimu kus me omadega oleme. Õnneks on bussijuhid kõik väga sõbralikud ja abivalmid, ning kui palume neil meid teavitada soovitud bussipeatusesse jõudes siis nad on seal peatunud winwin!

Perthi loomaaed
 Seal käisime kohe esimesel päeval aussis olles. See oli täitsa linna sees, aga läksime siiski bussidega. Loomaaed ei olnud teab mis suur ja eriliste loomaliikidega varustatud, kuid looduse poolest imeilus. Samal ajal kui seal ringi jalutasime, toimus aga ühel paarikesel loomaaias pulm. Seal on nimelt põõsaste/puude varjus üks muruplats, kuhu olid sätitud külalistele istekohad, ja pidu võiski alata. Väga omapärane koha valik pulmadeks :D Loomade kohalt oli pigem mõeldud sellele, et loomadel oleks võimalikult loomulikud elutingimused, millest tulenes see, et vaade polnud just parim. Küll aga oli seal tribüün, kuhu tuuakse kindlatel aegadel elevante rahvale veidi nähtavamale. Loomaaias olid ka sildid, et talutajad võivad nendel kohtadel elevantidega jalutada, ning kuidas siis käituda. Päris huvitav oleks olnud näha elevante inimeste keskel kõnniteel mööda jalutamas :D
 Pilet oli 33 dollarit, ehk 20,7€.







Vahepeal käisime ka esimest korda rannas. Midagi erakordset seal ei olnud, oleme mõlemad ilusamaid randu näinud. Mina aussis ja Marilyn Tais. (Olen varem käinud Austraalias 4aastat tagasi, oma õe pulmas. Olime siin vähest aega, seega tõelist aussi elu näen alles nüüd)


Saime esmaspäeva hilisõhtul kätte ka oma pagasi!! Oh seda õnne. Pakkisime lahti justkui jõulukingitust, sest pakkimisest oli nii palju aega möödas, et enam hästi ei mäletanudki mis kaasa võetud sai.  
 Aastavahetusel käisime Perthi kesklinnas, seal olid mingid showd, karusellid ja siis 00 oli ilutulestik. Aga kuna olime samal päeval just ranna tripil käinud olime üsna väsinud (siinne päike on ikka hoopis midagi muud, tasub vaid paar kilomeetrit päikse käes jalutada ja oledki põlenud), siis me midagi erilist aastavahetuse puhul ei teinud. Küll aga saime väikse kultuurišhoki kohalikke linnas nähes. On normaalne istuda oma valge kleidiga keset tänavat maas jalad laiali ja telefonis scrollida:D Näide.. :D Aborigeenid muidugi omaette tase, elutsevad parkides ja linnatänavail. Ühes pargis olid rahulikult tekid maha pandud ja magasid nende sees, samal ajal kui linna põhiline melu nende ümber oli, ja aasta numbergi vahetus.

Homme kolime praegusest bäkkerist välja ja liigume paar km eemal olevasse üle. Ei ole midagi hullu praegusel viga, kuid köögi osa on suhteliselt tülgastav. Söögi isu väheneb kui sinna siseneda. Seal nimelt koristust ei toimu, kõik peaksid justkui enda järgi seda tegema, aga reaalsuses teeb seda umbes iga neljas bäkker. 

* Prügikastid tänavatel on üsna harv nähtus, kuigi linn on suhteliselt puhas.
* Ristmikud pole just kõige jalakäija sõbralikumad, roheline tuleb ainult siis kui nuppu vajutada, ja ka siis pead ootama pikalt kuni üle saad. Kohalikud vudivad kõik punasega üle. Isegi politsei! :D
* Ühes riidepoes öeldi meile, et mis aksent see teil on, kas Venemaa :D
*Aastavahetusel oli mega tore see, et mina ei kuulnud ühtegi pauku enne seda kui kell pärisel 00:00 oli, ning neid lastigi nähtavasti vaid kesklinnas kus oli varem ka üritused välja kuulutatud.

Ja palunpalun kommentaaridesse näiteks jätke kui on midagi millest soovite, et kirjutaksin, anonüümselt saab kaa:)
Cheers!







Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

28.01 Austraalia ilmast ja päiksest

Back on track :) Belgia

Kuskil miskit toimus!