Uus algus Sveitšis!

Heihei!
Olen taas hobuseid poputamas ja seekord Sveitšis, Joel Kurmanni tallis.
Olen siin oma kooli praktika raames, ehk kuni veebruari alguseni.
 Jõudsin kohale eile õhtul, siis käisime kõigepealt talliga tutvust tegemas, andsime hobustele õhtusöögi ja tulime nende majja. Hetkel elan ka siin, pere väiksema poja toas. Õhtul tegi Joel veel meile süüa, lobisesime emaga köögis ning seejärel pakkisin oma asjad lahti.
 (( Kopeerisin ja täiendasin pikka esimese päeva kirjeldust oma praktikapäevikust (täiendatud kujul )ning ebapädeva blogijana ei oska kaste eemaldada.))
Hommikul 6:30 panime ette kõikidele hobustele heinad. Seejärel alustasime bokside tegemist. Igal hobusel on ka boksist õue alale minev ala mille sõnnikust puhastasime ning puhtaks pühkisime. Siis läksime ponide vabapidamisse, kus samuti kõik junnid ära koristasime ning pühkisime betoon ala puhtaks. Andsime ette hobustele müslid ning panime valmis varustuse millega hobustega metsa jalutama minna. Panin omale valmis hobuse ning läksime nendega metsarajale umbes 3km pikkusele rajale jalutama. Tagasi jõudes vahetasin hobuse ning tegin sama ka teise hobusega. Seejärel panin endale valmis kolmanda hobuse kellega läksin platsitrenni tegema. Peale trenni pesin hobuse jalad, kuivatasin ta solaariumis ning panin tagasi boksi. Sellele järgnes lõuna kus panime taas hobustele ette heina ning müslid.
Peale lõunat panin ratsutajale valmis esimese hobuse, kellega jalutasin sadulas ning seejärel andsin üle sõitjale. Vahepeal puhastasin päeva jooksul kasutatud varustust ning koristasin boksidest junne, panin hobustele heina ette. Seejärel panin valmis teise hobuse ning jalutasin temaga platsil käekõrval ning seejärel vahetasime hobused. Pesin hobuse jalad, kuivatasin solaariumis. Seejärel käisin ponide vabapidamises ja puhastasin seda, ning panin neile samuti heina juurde. Võtsin ka teise hobuse treeningust ning pesin ja kuivatasin ka tema.
Puhastasin hobuste õue ulatuvad osad ja koristasin junnid ka platsi pealt. Panin valmis järgmise hobuse treeningusse ning jalutasin temaga platsil käekõrval kuni sõitja saabus. Veel kaks hobust läksid samuti treeningusse üksteise järel. Vahepeal taas puhastasin varustust ning andsin hobustele ette heina, ja pühkisin põranda. Kuniks veel viimane hobune treeningus koristasin taas kõikjalt junnid ära ja harjasin üle solaariumis kuivanud hobuse. Võtsin vastu viimase hobuse treeningust, tegelesin temaga ära ning panime hobustele ette õhtused müslid.

Päev oli väga vaheldusrikas ja väga fun! Sain palju ratsutada ja metsaradadel oli vaade võrratu! Siin on tohutult palju mägesi ja hetkel on siin täielik sügis, ehk kõik on väga värviline. Hobused on toredad, igaühel omad kiiksud, ning rahvas on samuti väga tore. See kõlab, nagu Belgiasse saabudes, et kõik rahvas on mega tore ja võtavad mind väga omana, siis siin saan olla kindlam, et see ongi see millised nad on. Nimelt on minu väga hea sõbranna, kelle kaudu siia talli sain siin mitmeid kordi tööl käinud ja teab soovitada. 
 Siin tallis on ka palju omapäraseid ja nutikaid asju :
* Hobuste boksid lõppevad kummist ribade kaardinaga mille teisel pool on pikuti edasi minev õueala, ehk hobused saavad 24/7 käia õue ja toa vahet. Seal õuealal pole küll muru, kuid siiski liikumisruum ja värske õhk alati saadaval. Suvel on kõikides hobustel siiski ka murukoplid, ning need lähevad õuealadest edasi koridoridena - väga lihtne ja mugav.
* Heina ja saepuru pakkide jaoks on seinte sees paraja suurusega ülevalt alla tulevad tunnelid ning näeb välja nagu sisse ehitatud kapp ilma usteta. Üles katuse alla minnes saab kergelt luugi avades alla visata heina ja saepuru pakid ning all neid kergelt laiali jagada.
* Ponide vabapidamine on pooleldi betoon ala ning pooleldi muru/liiv. Iga päev seda korrapäraselt puhastades näeb väga viisakas välja ning seal on samuti väga huvitav heina süsteem. Suurema katusealuse all on kolm võredega pikkupidi asetsevat laia torujat kohta, kuhu ülevalt katuse alt saab samuti heina pakkidest tükk-tüki haaval visata luugist otse sinna võre sisse. Neil on ka teine katusealune kus on maas saepuru ning näeb välja nagu üks suur boks. 

Aga hetkel kõik ning ootan teie kommentaare ja küsimusi! :)











Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

28.01 Austraalia ilmast ja päiksest

Back on track :) Belgia

Kuskil miskit toimus!